9 Şubat 2015 Pazartesi

İş Motivasyonunu Arttırma Yolları Nelerdir ?



Çalışma hayatında motivasyonunuzu artırmak için öncelikle motivasyon kaybınıza neler sebep veriyor bunları belirlemelisiniz.

Motivasyon eksikliği aşağıdaki altı temel nedenden kaynaklanır: 

1-Kendine güven, odaklanma veya planlama eksikliği : Bu durumda kişi kendine olan güvenini kazanmaya yönelik aktivitelerde bulunmalı, beslenme şeklini değiştirmeli ve kendine güveninin az olduğu konularda çalışmalar yapmalıdır.

Her çalışan motivasyon artırıcı tekniklerden kendisine uygun olanı seçmelidir. Doğru tekniği seçebilmek için yaşınızı, karakter özelliklerinizi, işten ve hayattan beklentilerinizi, eğitim durumunuzu derlemelisiniz.

2- Çalışma ortamının ve işinizin zevkli ve kötü yanlarını listeleyin : İş hayatınızdaki ortamı, işinizin iyi ve kötü yanlarını listeleyin ve yaşadığınız ülkedeki veya şehirdeki diğer çalışma ortamları ile karşılaştırın. Çoğunluğu baz alarak kendi işiniz ile mukayese yapın.

3-Hedefler : Geleceğe dair hayallerinizi ve buna yönelik kısa ve uzun vadeli hedeflerinizi netleştirin. Hedeflerinize uygun olarak çalışma düzeninizi yenileyin.

4-Hayranlık duyduğunuz kişilerin başarı öykülerini okuyun: Sizin için çok önemli ve değerli kişilerin yaşam öykülerinden feyz alın.

5-Hobi edinin : İş dışında hobiler edinin bu durum iş motivasyonunuza faydalı yönde katkı sağlayacaktır.

6-İşinizi sevin : İşi sevmek aslında yukarıdaki maddelerin hepsinden daha önemlidir. Siz eğer işinizi sevmiyorsanız ne yaparsanız yapın motivasyonunuzu belirli bir ölçünün üzerine alamazsınız. Bu nedenle ya işinizi sevmelisiniz veya seveceğiniz bir işe yönelmelisiniz.



Yazan : Serkan Hacıömeroğlu / Kariyer Blogger

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder